מוצר נוסף בהצלחה
חוות הנוקד הוקמה ב-1981 בישוב גילון שבגליל, כחווה לגידול כבשים במרעה טבעי, לאחר שדני ברזילי עזב את עיסוקו בתעשייה אווירית כהנדסאי תעשייה וניהול.
בשנת 1996 הוקמה המחלבה.
בשנת 2005 סגרנו את החווה לגידול כבשים בגלל גניבות מרובות.
הידע לייצור הגבינות נרכש מבתי ספר בצרפת ובאיטליה.
בנוסף, השתלמויות וביקורים במחלבות בצרפת, איטליה, שוויץ וספרד.
דני ברזילי גבן המחלבה מלמד ומלווה מחלבות קיימות וחדשות.
כמו כן, במחלבה מועברות סדנאות והשתלמויות.
דני חבר בגילדת הגבנים העולמית.
ביוני 2019 זכה במדליות זהב וכסף בתחרות הגבינות העולמית בטור שבצרפת.
בנוסף, השתתף בשיא גינס בשולחן הגבינות הכי גדול בעולם.
המחלבה מתמחה בייצור של גבינות עיזים וכבשים קשות, בשלות ושטופות בשיטה מסורתית, בשילוב אמצעים טכנולוגיים מתקדמים.
הגבינות מבשילות למשך 4-24 חודשים.
יישון הגבינות נעשה במרתף יעודי על מדפי עץ אלון.
הגבינות ללא חומרים משמרים.
כשר חלב ישראל.
בצמוד למחלבה קיים מרכז מבקרים מול נוף מרהיב של עמק זבולון ומפרץ חיפה.